Meningen med livet

Finns det något jag tror alla människor alltid har haft gemensamt, genom såväl historien som inom olika kulturer och i olika delar av världen, så är det sökandet efter meningen med livet. Big issue, guys! Ska jag verkligen blogga om en sådan sak – eller är det kanske att begå viralt självmord? För att leka lite med ämnet…

Tänk att något så ofrånkomligt och naturligt som att ha fått ett liv att förvalta, kan skapa så enormt många, djupa och svåra frågor, att vi drivs att både söka och till och med ifrågasätta meningen med det? Har det hänt dig någon gång? Jag har nog funderat på det här lite nu och då hela mitt liv. Inte så att jag någonsin känt att livet är meningslöst eller att jag är deprimerad på riktigt, eller så. Men ändå har frågan många gånger gripit tag i mig. Vad går allt ut på? Finns det någon verklig mening, där bortom, bakom, under eller över alltihop?

Jag har faktiskt ingen aning. Men jag har i alla fall kommit fram till att det är värt att utforska. Och kanske är det just det som är poängen? Att utforska vad meningen med åtminstone just mitt eget liv är? Det kanske räcker så. Och i takt med att åren går och man samlar mer och mer erfarenheter, insikter och kanske i viss mån även visdom, så tänker jag mer och mer att det handlar om vad jag VILL att meningen med mitt liv ska vara. Det ger rätt sköna, befriande perspektiv. Mindre krampartade och förtvivlade, liksom.

En annan sak som också ofta slår mig, är att människor som någon gång tvingas stå öga mot öga med sin egen dödlighet, ofta gör förändringar i sina prioriteringar och vägval. Börjar lyssna på en annan röst inom sig, och söker nya vägar. Inte sällan mycket mer avskalade från jakt på yttre bekräftelse. Jag vet inte om det gäller i det här fallet. Men jag blev väldigt förälskad i Bowies nya låt som just kommit ut efter tio år av tystnad. Avskalat, naket, okonstlat. Han försvann från rampljus och media helt efter att ha segnat ner under en konsert i en hjärtinfarkt.

Vad som verkligen är meningen med livet är osäkert, men på något sätt gör det mig lugn.

Annonser

Härligt om du vill bidra med dina tankar kring det jag skrev!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s